Inici » Premsa

La Vanguardia

revista nº 84
Suplement: Vivir
Divendres, 30 Juny 2006
Pàgina 10

Descarregueu-vos l’article en PDF
Con un mercado que tiene como protagonista su delicioso melocotón de viña de secano, el del Ordal, Subirats (Alt Penedès)quiere darse “imagen y nombre” más allá de su rica oferta de restauración y de alojamiento, que incluye un convento hospedería.
El mercado se celebra todos los sábados, de nueve de la mañana a dos de la tarde, de los meses de junio, julio y agosto. La iniciativa ha sido organizada por el Patronat de Turisme en la plaza Subirats de Sant Pau d’Ordal, para promocionar el municipio y revalorizar este melocotón por el que pagan “tan poco” a los payeses. El melocotón de secano del Ordal se cosecha en este extenso municipio del Alt Penedès, de 55km2, entre junio y agosto “en sus condiciones óptimas de maduración, lo cual hace que sea una fruta rica tanto en sus características gustativas como aromáticas”. En el Patronat de Turisme añaden: “No podemos competir en cantidad, pero sí en calidad”.

Descobrir Cuina

revista nº 95

GUIA PRÀCTICA

Mercat, fires i festes per comprar, degustar i conèixer una mica més el préssec: El Mercat del Préssec d’Ordal. Els caps de setmana de juny, juliol i principis d’agost, a la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal. Es pot tastar i comprar aquesta varietat de préssec als productors del municipi.
Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal. Restaurants de Subirats ofereixen plats amb aquesta varietat de préssec

Descobrir Cuina

revista nº 95
Juny 2009
Pàgina 12

Grocs, carnosos i dolços

Comenta el mercat i la temporada gastronòmica del préssec d’Ordal

Des d’ara fins a principis del mes d’agost, la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal està reservada per als productors de préssec d’Ordal, un dels productes de més qualitat de l’Alt Penedès. El seu conreu, en secà, en un terreny argilós i molt calcari, atorga a aquesta fruita una aroma i un sabor únics, que podreu olorar i tastar cada dissabte i diumenge al matí si us acosteu al municipi. Préssecs collits en el seu punt òptim de maduració i de consum, directes de l’arbre al cistell.

Paral·lelament al mercat, s’inicia la tercera temporada d’unes jornades gastronòmiques en què hi participen restaurants de tota la zona del Penedès que s’afegeixen a la promoció oferint a la clientela plats especials cuinats a base de préssec d’Ordal, ja siguin entrants, segons o postres, acompanyats dels vins més adients. Com a exemple, Les Timbes, un vi blanc, dolç, elaborat pel celler Albet i Noya amb la varietat viognier, amb un postgust molt fresc, que recorda la fruita, especialment el préssec.

Una proposta refrescant

I d’altra banda, el gelat de préssec d’Ordal, creat per l’empresa Gelats Maximum, que podreu tastar al seu punt de venda, a la Rambla barcelonina, o a Cal Xim de Sant Pau d’Ordal, entre altres restaurants i establiments.

Mercat del Préssec d’Ordal. De juny a agost. Subirats.www.turismesubirats.com

Turismedia

Revista anual
2010
Pàgina 6

Subirats
El mercat i la temporada gastronòmica del préssec d’Ordal

Juny, juliol i agost, caps de setmana

A la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal esl pagesos el·laboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres.

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats i per l’altra la seva condició de conreu de secà que lid óna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives.

La Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal es celebra a l’estiu, inicialment a Subirats i darrerament s’ha estés a la comarca de l’Alt Penedès gràcies al seu èxit.

Es basa en la fusió d’uns plats especials que cuinaran diversos restaurants de l’Alt Penedès a base de préssec d’Ordal, maridat amb el vi Dolç Les Timbes, elaborat pel celler Albet i Noya de Sant Pau d’Ordal especialment per aquesta ocasió.