Inici » Noticies

Passejades per la Terra del Préssec d’Ordal

El Préssec d’Ordal, conreat a Subirats, és un dels productes de més qualitat amb què compta el municipi, a banda dels seus vins i caves i la gastronomia. Per això, aquesta primavera podreu gaudir d’un seguit d’activitats al voltant d’aquest fruit tan gustós. Amb aquestes propostes descobrireu tot el que fa referència al Préssec d’Ordal, des del conreu dels presseguers fins a la collita del fruit.
MARÇ
El despertar de la primavera a la Terra del Préssec d’Ordal // 11 de març de 2017

L’esplendor dels camps de presseguers florits és d’una bellesa excepcional, un espectacle que tenyeix de rosa els presseguers de les terrasses dels costers d’Ordal. El seu color i la seva olor, donaran la benvinguda al visitant, on gaudiran d’un paisatge diferent i molt característic del municipi de Subirats.

La passejada per contemplar l’espectacle de la florida dels presseguers és d’agradable realització i poca complexitat. A banda, els visitants descobriran els marges i barraques de pedra seca, un molí d’oli iber i un antic hospital de l’Ordre dels Hospitalaris.

Hora de sortida: 10:30 hores.
Punt d’inici: Escultura del Préssec d’Ordal a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal
Preu: 5€: Inclou visita guiada i ampolla d’aigua. (12 anys visita gratuïta)
Durada de l’activitat: 2 hores – Recorregut: 4,5 quilòmetres
Es recomana portar calçat adient i/o gorra.

Fes la teva reserva a través de l’Oficina de Turisme de Subirats, compra la teva experiència a www.enoturismepenedes.cat – Codi: PA-08-6220 o bé consulta la informació a través del teu mòbil; App Subirats Rural Experience

ABRIL
L’aclarida a la Terra del Préssec d’Ordal // 29 d’abril a les 10.30 h a Sant Pau d’Ordal.

És una passejada on es podran observar els préssecs ja formats, parant especial atenció a la feina d’aclarir i als objectius d’aquesta tasca.

MAIG
L’esplendor de la primavera als boscos de Subirats // 21 de maig a les 10 h a Lavern.

Es tracta d’una passejada per observar el paisatge en aquesta època de l’any i gaudir del mosaic de flors d’aquests boscos mediterranis.

JUNY
Passejada en temps de collita // Inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal, a Sant Pau d’Ordal.

És una passejada on es podran observar els préssecs madurs, parant atenció a la delicada feina de collir i les diferències existents amb altres zones productores de fruita.

Per a realitzar les passejades caldrà dur un calçat adequat, aigua i gorra pel sol.

Les activitats es realitzaran de la mà de Vinimundus, una empresa turística dedicada a les activitats enoturístiques dissenyades especialment per famílies, grups, parelles i aficionats al món de la vinya i el vi en general.

[+] Mercat del Préssec d’Ordal

[+] Vinimundus
Veniu a descobrir el conreu del Préssec d’Ordal a Subirats, Capital de la Vinya!
Notícia extreta de la pàgina web de Subirats capital de la vinya

Inauguració 2016 del Mercat del Préssec d’Ordal

El dissabte 11 de juny, a les 11.00 hores, al lateral de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), el xef del restaurant de Vilafranca del Penedès, Cal Ton, i fill de Subirats, Sr. Ton Mata, inaugurarà l’onzena edició del Mercat del Préssec d’Ordal.

Com a novetat del mercat d’enguany, l’Ajuntament de Subirats ha urbanitzat el lateral de la plaça Subirats, amb un accés més àgil per a tots els visitants i veïns del municipi. La millora permetrà gaudir d’un espai nou, més còmode i atractiu. En aquest espai, es desenvoluparà, cada cap de setmana, el tradicional maridatge Música a les vinyes, una combinació de cava amb préssec, dos productes exquisits oferts en feliç maridatge els dies de mercat.

Programa d’activitats

L’oferta de tallers per la inauguració s’amplia amb un taller infantil on elaborar un pinxo de fruita amb talls de préssec de vinya d’Ordal i un taller gastronòmic i venda d’embotits artesanals elaborats amb préssec, a càrrec de Ca l’Estevet. Així com d’altres activitats com la ruta en bicicleta elèctrica i una passejada guiada per la terra del préssec d’Ordal. A banda, la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, acull escultures al carrer d’artistes locals, com Josep Massana i Lesley Yendell, i durant l’acte oficial, l’Àliga de Lavern ballarà a toc de grallers.

Altres propostes relacionades amb el Mercat del Préssec d’Ordal durant la temporada 2016 són, la  4a Ruta de tapes pel mercat del Préssec d’Ordal, que organitza el celler Albet i Noya; la visita a l’obrador de Les Filos, on elaboren melmelades i almívars a partir del Préssec d’Ordal i l’experiència de Collir el teu propi préssec; kilòmetre sota cero, a càrrec de l’empresa de serveis turístics, Vinimundus.

El mercat

Durant tota la temporada del mercat podreu tractar directament amb els productors i adquirir préssecs acabats de collir: de l’arbre a casa! També hi trobareu representació dels cellers i productors locals de Subirats. Així com, diferents activitats per gaudir, en família o amics, de l’enoturisme, la gastronomia i el turisme actiu.

El Préssec d’Ordal és un préssec de vinya que els pagesos elaboradors venen directament al mercat després de ser collit en les condicions òptimes de maduració. El préssec d’Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari de Subirats i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat. El Mercat del Préssec d’Ordal s’organitza des del Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona. No deixeu de gaudir d’aquest mercat gastronòmic durant els caps de setmana de juny, juliol i agost, en horari de 9h a 14h.

Us hi esperem a tots a Subirats, Capital de la Vinya!

Programa Mercat del Préssec d’Ordal 2016

MPO16

XIII Festival de Música a les vinyes al poble medieval de Torre – ramona (Subirats)

Benvinguts al XIII Festival de Música a les vinyes que en aquesta edició ens portarà dos concerts amb denominació d’origen.

 18 de juliol presentació al Penedès del disc de Gemma Humet “Si canto enrere”

25 de juliol Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié faran la versió integra dels “Fruits Saborosos” del llibre de Josep Carner
El primer dia, Gemma Humet, una de les veus més commovedores i personals que han sorgit en els darrers temps, en presentarà el seu dics de debut en solitari “Si canto enrere“. Hi podrem trobar bocins d’ella mateixa en forma de cançó, que acaben sent una veritable obra d’orfebreria musical. Un viatge des de les platges de l’Empordà fins els carrers del barri gòtic de Barcelona. A més a més, ha volgut homenatjar alguns dels seus referents literaris incorporant adaptacions musicals de poemes de Miquel Martí i Pol (Petita Suite, musicat pel seu pare) o Federico García Lorca, acompanyades de la peça de la Nova Cancó Quan érem infants de Miquel Porter o Si te me’n vas del seu tiet, el ja desaparegut Joan Baptista Humet. Aquest treball produït pel virtuós guitarrista Pau Figueres comptarà amb l’elegància del so de Miguel Àngel Cordero (contrabaix),Arnau Figueres (percussions) i la col·laboració especial de Juan Aguiar (violí, mandolina i bouzouki).Vídeo

El segon dia, el guitarrista, compositor i arranjador Vicens Martín al capdavant de la Dream Big Band (amb alguns dels millors músics de jazz de Catalunya), ens interpretaran els Fruits saborosos de Josep Carner.Una proposta ambiciosa que marida jazz i poesia a partir del poemari de l’anomenat príncep dels poetes catalans. Jazz d’autor que fa servir un doble pretext: el fruit que dóna títol a cada poema, així com una reflexió sobre el pas del temps. Martín ha fet un vestit musical a mida per a uns poemes plens de sentiments i emocions. Tot això amanit amb l’exuberant i encisadora veu de Gemma Abrié.

Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié vídeo

Vicens Martín _ direcció, composició, arranjaments i guitarres
Gemma Abrié _ veu
Mariona Blanch _ recitats
Gabriel Amargant _ saxo alt, soprano i clarinet
Guim García-Balasch _ saxo alt, tenor i flauta
Vicent Macián _ saxo tenor
Marcel·lí Bayer _ saxo baríton i clarinet baix
Jaume Peña _ trompeta i fiscorn
Leo Torres _ trompeta i fiscorn
Ivó Ollé _ trompeta i fiscorn
Josep Tutusaus – trombó
Tom Johnson – trombó
David Parras _ trombón baix i tuba
Alejandro Di Costanzo _ piano
Paco Weht – contrabaix
Ramón Ángel Rey _ bateria

Per arrodonir les nits de concert, després de cada actuació hi haurà degustació de Caves de Subirats i tast de Préssec d’Ordal. Tots dos concerts començaran puntualment a les 10 de la nit.

El Patronat de Turisme de Subirats organitza el Festival de Música a les Vinyes amb la col·laboració de l’Ajuntament de SubiratsDiputació de BarcelonaProductors de Vi i Cava de SubiratsFamília Bori De FortunyAssociació de Productors del Préssec d’OrdalConfraria del Cava de Sant Sadurní , i l’empresa dedicada al lloguer de pianos pianoservei.

L’import de les entrades són 15 Euros pel concert “Si canto enrere” by Gemma Humet i 20 Euros per gaudir de l’espectacle “Els Fruits Saborosos poesies de Josep Carner” by Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié. És possible assistir als dos concerts per un import reduït amb un tiquet combinat de25 Euros. Cal destacar que els preus de les entrades són els mateixos dels darrers anys.

venda d’entrades per internet o trucant al número de reserves 902 044 226 i als punts de venda que s’indiquen a continuació a partir del 03 de juliol 2015.

Subirats

Restaurant Sol i Vi

Mercat del Préssec d’Ordal

Estació Vitivinícola de Lavern (Estació RENFE Lavern – Subirats)

Sant Sadurní d’Anoia

CIC La Fassina de Can Guineu

Vilafranca del Penedès

Llibreria Odissea

Us hi esperem! Subirats, Capital de la Vinya!

+ info

TV3 amb l’inici del mercat del préssec d’Ordal

notici-tv3

TV3 ha vingut aquesta setmana a Subirats per conèixer l’inici de la temporada del Mercat del Préssec d’Ordal. La notícia s’ha emés avui divendres al Telenotícies i anunciava que dissabte a les 11 hores, a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), s’obrirà oficialment una nova edició del Mercat del Préssec d’Ordal amb la inauguració a càrrec de l’Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte s’obsequiarà a tots els assistents amb una pràctica bossa reutilitzable per anar a mercat. El Mercat del Préssec d’Ordal se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost, des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de Cava i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors. A continuació podeu veure fotos de com va anar el rodatge ambTV3.

Link fotos: Flickr

Link video noticia TV3: Youtube

Presentació del llibre: El mercat del préssec d’Ordal

llibre_pressec_0El passat 6 de març 2012, a l’Ajuntament de Subirats s’ha presentat el nou Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal a càrrec de la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maria Teresa Catasús, el Vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats Pere Guilera, el President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella i els autors del llibre promocional, Ramon Nadal per Edicions Andana i la dissenyadora Imma Olivella. Aquest llibre promocional està destinat a difondre el Mercat del Préssec d’Ordal a fires i mostres sectorials així com al mateix mercat que se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats).

A banda de la informació turística pròpia de l’esdeveniment destaquen els apartats sobre els orígens del conreu del Préssec d’Ordal, els pagesos productors, el cicle vegetatiu, la relació amb el Festival de Música a les Vinyes amb el maridatge amb cava de Subirats, la Temporada Gastronòmica que arriba a tot el Penedès i fins i tot un receptari per elaborar a casa els millors plats amb Préssec d’Ordal. En ocasió de la presentació també hi ha hagut temps de parlar de la situació del Préssec d’Ordal, així com de l’agricultura al nostre àmbit, i la vinculació de la promoció turística amb la pagesia. Tots els assistents, entre ells productors de Préssec d’Ordal, empresaris turístics del Penedès i veïns de Subirats, han rebut un exemplar, el qual també estarà disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i en format electrònic descarregant-lo del web www.turismesubirats.cat