Inici » Gastronomia

Melmelada de préssec

Cal Pere del Maset
RESTAURANT
Calle del Ponent, 20
08739 Sant Pau d’Ordal (Subirats)
93 899 30 28
www.calperedelmaset.com

INGREDIENTS
2 kg de préssec
1’1 kg de sucre
1 canó de vainilla
suc de mitja llimona
Per a fer aquesta melmelada, comenceu escaldant els préssecs.

Un cop escaldats, passeu-los per aigua freda, peleu-los i talleu-los. Tot seguit, poseu-los en un bol i afegiu-hi el sucre (700 g-1 kg de sucre per quilo de fruita). Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la barreja i poseu el suc en un cassó al foc, durant uns 5 o 7 minuts. Ha d’arribar a 110 graus, i heu de vigilar que no s’enganxi. Quan tingueu el xarop a punt, aboqueu-hi el préssec, el suc de llimona i la vainilla. Deixeu-ho coure uns 5-10 minuts. Finalment, ompliu un pot (prèviament esterilitzat) amb la melmelada i tanqueu-lo bé. Heu de tenir en compte que tots els estris que feu servir han d’estar esterilitzats (bullits uns 3 minuts). Un cop omplerts els pots, poseu-los al bany maria durant.

gastronomia_foto1
gastronomia_foto2

Terrina de confit d’ànec amb fruits secs i carpaccio de prèssec d’Ordal

Cal Matias
RESTAURANT
c/de les Moreres,27-29 Urbanització Casablanca
08739 Subirats (Crta. de Gelida a Sant Sadurní d’Anoia
93 891 04 97
www.restaurantcalmatias.com

Ingredients per 4 persones:
4 cuixes de confit d’ànec
8 fulles de gelatina
8 gr Agar-agar
Fruits secs( piñons, panses, orellanes, anous, avellanes…)
Brou de carn o pollastre 200 gr.
Sal
Pebre
Prèssec de l’ordal
Sucre

Per la terrina de confit:
– Desossar la cuixa de confit i treure-li la pell. Trossejar la carn de la cuixa i incorporar-hi es fruits secs ja saltejats previament amb una mica d’oli, Escalfar el brou, afegir_hi les fulles de gelatina(previament remullades amb aigua per hidratar-les) i el agar-agar. Barrejar-ho amb la resta d’ingredients. Disposar la preparació en un motlle i reservar al frigorific de 12 a 24 hores fins que hagi compactat. A l’hora de menjar escalfar-ho al forn a 180 graus aproximadament durant 5 minuts.
– Consell: Per desossar les cuixes o fareu millor si previament les escalfeu una mica.
Per el carpaccio de prèssec de l’ordal:
– Pelar el prèssec i tallar-lo a làmines fines. Un cop tallar espolvorejar per sobre amb sucre i amb l’ajuda d’un cremador caramelitzar-lo.

Paté de pressec d’ Ordal

EMBOTITS D’AUTOR
Avinguda Barcelona,18
08739 Ordal
93 817 92 24
www.calestevet.com

Elaborat amb fetge de porc i pressec d’ Ordal.

ESPECTACULAR !
Producte de temporada.

gastronomia_foto3